GONDELVAART 2005
SCHIEDAM 24 SEPTEMBER

Willem en Mario waren al ruim een week bezig geweest met allerlei voorbereidingen voor de gondelvaart. Het kopen van lichtslangen voor aan de riemen. Regelen van een agregaat en accu's voor de stroom. Testen van de lampjes.

Donderdag hebben Willem, Peter en Mario de sloep zover in orde gemaakt dat hij naar Schiedam gebracht kon worden. De accu's erin gezet, de riemen versiert met de lichtslangen en een lichtslang rondom de sloep. Alles getest, klaar voor actie.

Vrijdag met de Rpa28 de Regatta naar Schiedam gebracht, ging niet zo makkelijk met 2 man, maar het is Willem en Mario toch gelukt.
Door de sluis heen stond Martin een oud roeier te wachten om ons een handje te helpen. We hadden een plaatsje in de Kortehaven bij een zeetjalk langszij. Dit is nogal een aardig stukje vanaf de sluis, maar we kregen een sleepje van de fluisterboot.

 
Lekker relaxed achter de fluisterboot door historisch Schiedam
Die ligt goed tot zaterdag avond  
 
Dat wordt passen en meten morgen

Zaterdag avond was het verzamelen bij Martin. Het was deze keer wel een gelegenheids team bestaande uit: Willem, Albert, Mario, Sander, Peter, Renate en Cor (oud roeiers) Adrie ( van de Carma) Nico.

Na wat oefenen, voor de commando's: slag, strijken , riemen lopen, riemen op en riemen toe, ging de gondelvaart van start.
Door het mooie weer stonden er heel veel mensen langs de kant. We kregen heel veel applaus van de mensen langs de kant.
Ja het was een hele mooie show voor de mensen langs de kant, vooral het draaien op de nauwe plaatsen, leverde veel bewonderende blikken op van de toeschouwers. Na afloop werd er nog een lekker biertje of wat anders genuttigd bij Martin thuis en ging iedereen naar huis of nog even het nachtleven van Schiedam in.

Riemen - OP  
  Riemen - TOE
Mooie Slag  
  Riemen lopen